Helgens två turer

Det har blåst en hel del i helgen, men vi ville så gärna ut med båten, att vi ändå åkte ut. Iklädd nackkrage och lite extra fett på rumpan, gjorde turen fullt genomförbar.

På lördag eftermiddag åkte vi ut med ett par som står oss nära. Vi tänkte att vi prövar och fram och ser hur långt vi kan ta oss i vågorna, men vi kom faktiskt hela vägen till Djupvikens vackra klippor i Geta. Där tog vi en fikapaus innan vi vände tillbaka hem.

Här tog vi iland med Norrhavet som närmaste granne. Vinden var sydlig, så vi låg i lä. Väster om klipporna vi var på, gick det rejäla vitor.
Märkligt vilken höjdskillnad det ändå är som man inte uppfattar när man blickar ut över klipporna.

Storslaget och magnifikt, är bara förnamnet.

Resan hem gick över förväntan, trots vita gäss på vågorna. Vi som satt bak blev inte ens nerblötta. En fin utflykt med fina vänner!

Följande dag, alltså idag, tog jag och Kapten Pappa med oss Nakenfisen på en tur i hembygden. Över hemmafjärden var det en hel del skumpande och Nakenfisen som ville ligga i lä, studsade ordentligt i fören, så istället tog jag henne i famnen så hon fick värme och lä.

Det finns en ådra som går genom vår grannby som jag ville utforska. Under mina 41 levandsår har jag aldrig åkt där tidigare, så jag tyckte det var dags.

Efter att den breda ådran övergått i en smal remsa där vassen nästan helt tagit över, kommer man till den gamla Postbron i Bjärström, Finström.

Mellan bron och vägbanken vände vi hemåt igen.

På väg hemåt igen.

Kapten Pappa sa när vi kom iland ”Vi får väl se om det här var sista turen för i år, eller om det blir någon fler gång”. Jag hoppas han har fel och att det blir någon tur ännu. Sommaren är långt ifrån över, men Kapten Pappa sa med bestämdhet ”Jag tänker inte frysa ihjäl i september, så hon ska upp i augusti”. Nå, det ska vi nog bli två om, om vädret är på min sida! Fint att komma ut, trots skumpande färd, vindpinat hår och skummande vågor. /Sjörövare Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: