Midsommar med första övernattningen

På midsommarafton valde vi att åka ut till Sandvik, Torsholma för att se om vi kunde lägga oss där över natten. Eftersom det är ett vackert läge, misstänkte vi att det redan skulle vara upptaget, men icke! Där la vi oss till ro, både i själen och rent fysiskt med båten, och tillbringade sedan solnedgången på solvarma klippor med lite picknick.

Tillsammans med Minstingen och Nakenfisen, bäddade vi sedan för natten i båten och somnade som stockar. 5 myggor dök plötsligt upp mellan kl. 2 och 3, som jag ivrigt skickade till sällare jaktmarker, men utöver det sov vi alla väldigt gott.

Vi stannade kvar till mitt på dagen under midsommardagen. Holmen ligger rätt långt västerut, och vattnet är inte lika varmt som inne i vikarna på fasta Åland, men medan Minstingen placerade om ankaret med vattnet i brösthöjd, gjorde jag henne sällskap och fick äntligen ta mitt första dopp. Många pratar om första doppet för i år, men för mig var det faktiskt första på många, många år. Har man rullstol och endast kan använda rollator begränsat, så är det inte en självklarhet att få simma utomhus, så gissa om jag njöt! Nakenfisen som behövde svalkas, gick inte i vattnet frivilligt, så henne fick de bära ut.

Så här ser man ut när man har bråttom upp på land igen.

Dyningarna gick långa, trots att det knappt gick några vågor där vi var. Troligen gick vattnet ut, eftersom vågorna som lämnade land kändes mer intensiva än de som kom in.

Mitt på dagen tog vi vårt pick och pack och styrde kosan hemåt igen, men först ett besök till min lillebror. Jag lyckades starta motorn, backa ut och ta oss iväg i rätt riktning, men när maken konstaterade att det nog kommer att gå lite vitor runt nästa holme, var jag snabb på att lämna över till kapten pappa.

Jag kände mig rätt nöjd med min prestation…tills vi hade dejt med lillebror på sjön för att de skulle guida oss genom steniga vatten och ett antal kanaler. När jag insåg att min 10-årige brorson var den som styrde stora delar av färden, blev min prestation aningens mindre prestigefylld.

Efter fikapaus och lite arbetsläger, bar det iväg hemåt igen. Lillebror med familj låg i täten, tills vi vände av mot vår hemmahamn.

Vi har haft en annorlunda, men fantastisk, midsommar. Förstfödingen och Mellerstingen har firat tillsammans med två väninnor, och vi andra har njutit av stillhet och vågors lätta kluckande.

Det känns i varje liten muskel i min kropp nu. Att ta sig fram med rollator är inte helt enkelt för mig, men det går. Det är bra träning, helt enkelt! Men övernattning innebär ju även att jag måste ta mig i och ur båten lite fler gånger än vanligt, och att jag faktiskt måste ta mig in bakom ett träd eller buskage för att gå på toa. Det går, men det kräver som sagt en hel del styrka en väldigt stor dos jävlar anamma. Så just idag…och igår…har jag skippat min vanliga träning. Den känns lixom lite överflödig.

Nästa övernattning, ska jag förresten se till att ha fixat gardiner, så jag slipper vakna med solens värmande stålar i ögonen, så kanske kapten Pappa får njuta av lite längre sovmorgon framöver. Jag är morgonpigg, han är det inte. 🙂 Efter alla båtturer det senaste dygnet, och övernattningen till sjöss, så gungar det en del under våra fötter. Tur att det var kapten Pappa som först kommenterade det, så jag slapp känna mig som den med absolut minst sjöben! Nu är det skönt att njuta av den svala luften inomhus som ACn skapar. Jag tror vi alla kommer att sova gott inatt. Utomhusvistelse i gassande sol gör en ganska trött, och somliga är dessutom ganska röda (läs kapten Pappa som påstod att han inte kan bränna sig mer eftersom han flagar sedan senaste turen). Han hade fel. / Sjörövare Mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: